اعلام خبر فوت، چگونه خبر فوت را اعلام کنیم؟

خبر مرگ به کودکان

 دکتر اروین د. یالوم معتقد است “وابستگی دو سویه مرگ و زندگی خط فکری تاریخی به قدمت آغاز اندیشه دارد. او درهمان‌ حال که مرز زیست­شناختی میان زندگی و مرگ را مرزی نسبتا دقیق می­داند بر درآمیختگی مرگ و زندگی از لحاظ روانشناختی تاکید می‌کند”. شاید این درهم­ آمیزی دردناک و نابهنگام مرگ و زندگیست که همواره انسان را جهت آمادگی با فوت به تکاپو می­اندازد و دانستن این موضوع، اگرچه توان تسلی بخشیدن به رنج جدایی و سوگ بازماندگان را ندارد، اما این امکان را تبیین می­کند که با آموختن روش­هایی بتوانیم صدمات و آسیب­های روانی گاه پایدار داغدیدگان را کاهش دهیم و بدانیم چگونه خبر فوت را اعلام کنیم.

اثرات اعلام خبر فوت بر بیماران

مطالعات نشان داده­ است که چگونگی اعلام اخبار ناگوار بر سازگاری روان شناختی بیماران و خانواده‌شان و همچنین بر رضایت آنها از مراقبت­های دریافتی تاثیر می­گذارد. شایان توجه است که در هنگام شنیدن خبرهای بد، خصوصیاتی که متاثر از پیشینه فرهنگی، اجتماعی و بومی شخص سوگوار است در نوع رفتار و نحوه‌ی ابراز غم واندوه او تفاوت ایجاد می‌کند؛ و واکنش آن­ها از سکوت تا گریه، ضجه­ های بلند، شیون و غیره می‌تواند متنوع باشد.

در ماه ­های اخیر  با توجه به شیوع ویروس کرونا، انسان­هایی در سراسر جهان دچار رنج و اندوه مرگ عزیزان خود شده‌اند. از آنجایی که اطلاع‌ رسانی خبر فوت به نزدیکان متوفی، همواره همراه با دشواریست؛ در این جا سعی شده است راه­کارهایی اجرایی برای تسهیل آن ارائه گردد.

چگونه خبر فوت اعلام کنیم

چگونه خبر مرگ را اعلام کنیم

  • فرد (یا افرادی) که قرار است خبر به او داده شود را به مکانی آرام و خلوت – که از قبل بدین منظور آماده شده است – هدایت کرده و آنها را به نشستن دعوت کنید؛ توجه داشته باشید که کودکان در آنجا حضور نداشته باشند.
  • بازماندگان متوفی متوجه مقدمات شما خواهند‌‌شد و به اضطراب دچار خواهند گشت، لذا زمان را طولانی نکرده و خبر فوت را ساده وکوتاه بیان کنید.
  • از جملاتی مانند او دیگر بین ما نیست، از دست رفت و …. استفاده نکنید زیرا احتمال برداشت نادرست وجود دارد، پس اطمینان حاصل کنید که فرد منظور شما را به‌درستی درک‌کرده است.
  • فراموش نکنید که ممکن است مجبور شوید این خبر را تکرار کنید زیرا فرد شنونده به شوک دچار می‌شود.
  • به نیازهای فوری آنها گوش دهید و خواسته­های آنها را برآورده کنید، به‌طور مثال ممکن است بخواهند اطلاعاتی در مورد دیدار با متوفی یا چگونگی تحویل پیکر وی داشته باشند.
  • از پرحرفی خودداری کنید مگراین‌که فرد از شما سوالات بیشتری بپرسد؛ زیرا احتمال دارد حرف اشتباهی بزنید که باعث خشم بیشتر او شود. اگر به شخص بازمانده زمانی برای ابراز احساسات بدهید به او کمک کرده‌اید.
  • ممکن است نیاز داشته باشید قبل از صحبت با بازماندگان در مقابل آیینه پیام اعلام فوت را تمرین کنید.
  • یکی از مکانیزم های دفاعی اولیه پس از شنیدن اخبار ویرانگر و ناگوار “انکار” واقعیت است. در صورت بروزچنین موقعیتی، مشاهده متوفی می­تواند در پذیرش واقعیت به بازمانده کمک کند؛ پس با حفظ پروتکل های مربوطه شرایط دیدار را مهیا کنید.
  • برای برخی افراد- با توجه به پیشینه مذهبی وبومی شان – بیان عبارات اعتقادی همچون ” در نهایت هرچه خدا بخواهد همان می شود” می‌تواند مفید باشد.
  • فضای خصوصی و محترمانه­ای را جهت خداحافظی با فرد از دست رفته برای خانواده اش فراهم کنید.

منابع:

یالوم, ا. (۱۳۹۶). روان درمانی اگزیستانسیال. (س. حبیب, مترجم) تهران: نشر نی.

-https://www.mariecurie.org.uk/help/support/bereaved-family-friends/dealing-grief/telling-others. (2019, march 1). Retrieved from https://www.mariecurie.org.uk.

– Naik, S. B. (2013). Death in the hospital: Breaking the bad news to the bereaved family. Indian Journal of Critical Care Medicine.

– Rocker, L (2018, may 18).https://childpsychologist.com.au/breaking-bad-news-to-your-children-quirkykids-6-top-tips/. Retrieved from childpsychologist.com.au.

 

راه‌های تماس با ما:

تماس با وفور