دوره مهارت های زندگی سالم وفور

ثبت نام در دوره

تغییر یک اتفاق آنی نیست، یک فرآیند است و تحقق آن بدین معنا است که مراحلی طی شده است. این مراحل تقریبا در همه تغییرات انسان‌ها و در اکثر موارد دیده می‌شوند. تنش و به هم ریختگی یکی از این مراحل است که معمولا به سبب یک نیروی بیرونی آغاز می‌شود ولی مؤثر واقع نمی‌شود مگر اینکه یک پتانسیل درونی وجود داشته باشد.

شناخت این مراحل، مسیرِ تغییر را کم‌ هزینه و تسهیل می‌کند. بسیاری از اوقات تن به تغییری که لازم داریم نمی‌دهیم چون تصویری از فرآیند آن نداریم و در نتیجه نگران مى‌شویم و از اقدام براى آن مى‌گذریم. در این ویدئو دکتر امیر مَنشی به دقت و با ظرافتى مثال زدنى، براى ما تصویری از این فرآیند رسم می‌کنند و مطالبی را با ما به اشتراک می‌گذارند که فهم جدیدی از خودمان به ما ارائه می‌کند. ضمنا آگاه می‌شوید که شناخت آن پتانسیل‌های اشاره شده، نیاز به آموزش گرفتن دارد.

منظور از «تغییر» در این متن همان «تحول» (Transformation) است که مسامحتا در اینجا از آن با کلمه «تغییر» یاد می‌شود.

شما را به دیدن این ویدئو از آقای دکتر امیر منشی، مدرس دوره مهارت‌های زندگی سالم وفور دعوت می‌کنیم

دوره مهارت های زندگی “وفور” چه کمکی به ما می‌کند؟

دوره مهارت های زندگی سالم وفور چیست؟ سؤالی که ساده به نظر می‌رسد ولی پاسخ آن آسان نیست زیرا یادگیری ھر فرد در طی دوره و پس از آن عمیقاً درونی است و به لحاظ اینکه تجربه‌ی ھر شاگرد، مختص شخص است، منحصر بفرد بوده و توصیف آن از زبان ما دشوار است. در عین حال:
  • «وفور» دوره‌ای برای آموزش عملی مهارت‌ھای زندگی، بر اساس مکاشفه درون ، خودشناسی و خودآگاهی که یادگیری‌ها در آن به صورت تجربی، مشاھده‌ای و عملی و در مواجهه با موارد و مشکلات واقعی زندگی ھر فرد صورت می‌پذیرد.
  • دوره ظرفیت این را دارد تا شرکت کننده به علل زیرین و پنهان بروز مشکلاتش در زندگی پی برده و دلایل شکست و پیروزی‌هایش که به صورت معمول در تیررس ذھن ھشیار نیستند را بیابد.
  • فرد آگاه می‌شود، علی‌ رغم اینکه مشکل و علت بروز آن را می‌داند چرا توان حل آنها را ندارد؟
  • او به درک و تصویر بزرگتری از جایگاه خود در زندگی شخصی و اجتماعی‌اش دست پیدا می‌کند و …

این دوره در دو فاز آموزشی جداگانه، ھر کدام بصورت تقریبی بین ۵ تا ۹ ماه (مجموعاً ۱۸ ماه) ارائه می‌شود، با توجه به کیفیت و انگیزه و میزان یادگیری شاگردان طول دوره متغیر است. تا به حال و در عمل برخی دوره‌ھا بین ۱۲ تا ۳۰ ماه نیز طول کشیده‌اند. در تمام این مدت شاگردان زیر نظر مربیان و دستیاران و مسئولین دوره روی موارد مهم و مطرح زندگی خود کار می‌کنند و آموزش میگیرند. آنان در طول دوره ھیچگاه از آموزش گرفتن خارج نخواھند بود و در تمام لحظات دوره در حال یادگیری ھستند حتی وقتی در کلاس حضور ندارند، آگاهی و رشد تعطیل بردار نیست.

این یک «دوره» است و کلاسیکی از ابزار آموزشی آن است، کلاس‌ها به صورت کارگاهی (در شرایط فعلی به صورت آنلاین و حضوری) و گروھی برگزار میشود، البته بعضاً از شاگردان درخواست میشود با روان شناسان مرکز بصورت انفرادی و همزمان جلسات مشاوره داشته باشند.

ابزار آموزشی شامل تکالیف و تمارین در داخل و خارج کلاس و آموزش سرفصل‌‌های دروس عیناً سرفصلهای مورد نظر سازمان بهداشت جهانی در مورد مهارت‌ھای زندگیاست که با رویکرد خاص و منحصر بفرد مؤسسه روانشناسی «وفور» آموزش داده میشوند.

کلاس‌ها غالباً ھر دو ھفته یک بار و ھر جلسه به صورت معمول بین ۴ تا ۶ ساعت است و البته برای آموزش شاگردان در نحوهی مواجهه با مسائل غیرمترقبهی زندگی، تاریخ و ساعت بعضی از جلسات تغییر میکند که بعضاً با اطلاع قبلی با دادن فرصت مناسب برای ھماھنگ شدن و در صورت نیاز و به منظور آموزش، بصورت معدود و بندرت تغییر ساعات با فاصله کمی از زمان کلاس اطلاع رسانی میشود و متعاقب این گونه جلسات طرز مواجهه شاگرد با موارد غیرقابل پیش بینیبه اتفاق مربی و شاگرد بررسی میشود و نکات آموزشی آن مورد اشاره قرار میگیرد.

در طول دوره تجارب شاگردان در تمام اوقاتی که مشغول رسیدگی به امور شخصی و روزمره خود هستند پایششده و از طریق گزارشاتی که شبانه روز به مدرسین و مربیان میدھند، نحوهی پیشرفت و طرز استفاده از ابزارھا و تکنیک‌های آموزشی و کاربردی روان شناختی خود را مورد توجه قرار میدھند.

 

دوره وفور توسط چه کسی یا چه کسانی آموزش داده می‌شود؟

دوره وفور توسط آقای دکتر امیر منشی که بنیان گذاره موسسه روانشناسی وفور نیز هستند، از سال ۸۹ شروع به کار کرده است. امروزه آقای دکتر منشی به همراه تعدادی از همکاران دیگر این دوره را آموزش می‌دهند.

مرکز وفور زیر نظر کجا کار میکند؟

مرکز «وفور» دارای مجوز و زیر نظر سازمان نظام روان شناسی کشور کار میکند.

آیا دوره مهارت های زندگی سالم مختص کسانی است که مشکل خاصی دارند؟

خیر! ھمانگونه که از موضوع دوره مشخص است، آموزش و یادگیری “مهارت‌های زندگیاز ضروریات عصر حاضر، مدنظر است، اگر فردی مشکل خاص درونی یا رفتاری داشته باشد (البته در حد یک دوره مقدماتی روی آن کار میشود) و در صورت لزوم به متخصصین مربوطه جهت مشاوره انفرادی ارجاع داده میشود و اگر فردی مسئله خاصی نداشته باشد و خود را از قبل موفق ارزیابی کند روی ارتقاء ظرفیت‌ها و توانایی‌های وی کار میشود.

شرکت کنندگان در دوره مهارت های زندگی سالم وفور از چه قشر و سطحی ھستند؟

شرکت کنندگان کلاس نمادی از تنوع افراد در جامعه‌ای ھستند که ما در آن زندگی میکنیم و زندگی ما نمیتواند از آنھا جدا باشد، از دانشجو و خانهدار گرفته تا استاد دانشگاه، مدیران در سطوح مختلف، بازرگانان، وکلا، صاحبان مشاغل گوناگون، جوان و پیر در کنار ھم میآموزند. بنابراین از ھر قشری با ظرفیت ھوشی متوسط به بالا میتوانند در آن حضور یابند که خود یکی از امتیازات آموزشی دوره است.

آیا ھمه میتوانند در دوره مهارت های زندگی وفور شرکت کنند؟

افراد دارای بیماریھای روحی و روانی و جسمی حاد و دارای سابقه آسیب زدن به خود و دیگران، خانم‌های باردار یا در صدد بارداری، دارندگان مشاغل ضداجتماعی و خلاف قانون، اعضای شرکتھای ھرمی و مشابه و افرادی که اطرافیانشان مخالف حضورشان در دورهھای خودشناسی باشند، نمیتوانند در دوره شرکت کنند. شرکت برای بقیه افراد از ۱۸ سال به بالا آزاد است.

چگونه ممکن است به مسائل این ھمه آدم مختلف با توجه به متنوع بودن مشکلات و مسائل آدم‌ها تفاوت سطح اطلاعات افراد در یک کلاس رسیدگی کرد؟

اگر پاسخ این سؤال را نمیدانید، آمادهی تجربهای متفاوت از دیگر آموزش‌هایی که در زندگیتان گرفتهاید یا مشاھده کردهاید، باشید. این موضوع یکی از نکات تحسین برانگیز رویکرد آموزشی دوره «وفور» است.

مِتد و روش آموزش در دوره زندگی سالم بر اساس چه رویکردی است؟

ما معتقدیم ھر یک از رویکردھای انسانی و روانشناسی مختص یک موضوع و فرد و حوزه خاص و دارای ارزش خاص خود است. ما اعتقاد نداریم مسائل و موضوعات انسانی مثل سایز لباس به چند مورد محدود می‌‌شود. بنابراین ھر فرد بصورت خاص مورد توجه قرار گرفته و به مسائل وی از طریق رویکرد مناسب او رسیدگی میشود.

نتیجه دوره مهارت های زندگی سالم وفور چیست و در پایان دستاورد آن چیست؟

در اولین جلسهی دوره، این جمله به شرکت کنندگان به عنوان تعهد برگزارکنندگان گفته میشود؛ «در پایان دوره شما رو به راهخواھید بود.» و ما از شما خواھیم پرسید آیا آنچه را ابتدای دوره قول داده بودیم تحویل دادهایم یا خیر؟ در مورد معنای رو به راه بودننیز در همان ابتدای دوره با شما توافق می‌شود، از قبیل اینکه شاگرد در پایان دوره بداند مسائل مطرح زندگیش چیست؟ روی چه مواردی و چگونه باید کار کند؟ چه شده که بدینجا رسیده؟ اھداف اصیل وی چیست و چه ابزاری نیاز دارد؟ کمبودھایش چیست، هزینه‌های تغییر چه خواھد بود، نیازھای واقعی وی کدام‌ها هستند، ظرفیت‌ها و استعدادهایش چیست؟ موانع وی چیست؟ رنج‌ها و دردهایش کدامند و چرا ھستند؟ و
به عبارت ساده و بطور نسبی راه را از بیراھه خود تشخیص داده و به راه اصلی و اھدافش در زندگی روی می‌نماید که البته در پایان دوره کار اصلی شاگرد که ایستادن به تنهایی روی پای تشخیص خودش است شروع میشود نه اینکه کار تمام شده باشد!
بصورت تجربی نتایج عمیق و اصلی دوره به شرط تداوم ظرف ۴ تا ۵ سال خود را نشان میدھند. بخاطر داشته باشید تغییرموضوعی مربوط به تمام عمر است، نه یک دوره یا چند روز. مسائل انسانها در یک یا چند روز ایجاد نشدهاند که در عرض چند روز و یا با رفتن به چند تا دوره و مشاوره بطور عمیق و سریع حل شوند. طبق سابقه، اکثر شاگردان در طی دوره، بخشی از مشکلات خود در برخی سطوح را حل میکنند و برای باقی مانده برنامه خواھند داشت. در طی مسیر، کشف‌ھای فراوانی نسبت به خود و دنیایشان پیدا می‌کنند و البته فراز و نشیب‌هایی را نیز تجربه می‌کنند. آنها در طی این تجربه بزرگ می‌شوند و یاد میگیرند چگونه حمایت اجتماعی دریافت نمایند و چگونه به خودشان کمک کنند، چگونه با دنیا و تلاطمات آن سازگاری یابند و چگونه بتوانند بر دنیای خود و پیرامونشان اثر بگذارند.

من دوره زیاد رفتهام، آیا دوره مهارت‌های زندگی سالم “وفور” به درد من میخورد؟

پاسخ این سؤال را ما نمیتوانیم بدھیم، این شما ھستید که پاسخ خود را خواھید یافت، اگر دوره آموزشی زیاد برداشتهاید از آنجا که دوره مهارت‌های زندگی «وفور» راجع به مسائل واقعی و مطرح زندگی ھر فرد است. شرکت در این دوره میتواند محک مناسبی برای آموختهھایتان در نحوه استفاده یا عمل آوری آنها باشد، از این حیث میتوانید شرکت کنید!

آیا در مورد ھمه افراد موفق بودهاید؟

خیر، شکست‌های فراوانی داشته‌‌ایم. چه در مورد یک فرد و در مجموع در مورد ھمه شرکت کنندگان، کار ما صرفاً یک تلاش انسانی بوده و ھست تا به آدم‌ها کمک کنیم تا خودشان را بعنوان زیباترین پدیده زندگیشان پیدا کنند، کار ما مثل ھمه ابداعات انسانی عاری از کمبود و نقص نیست، ما آدم ھستیم و خالی از خطا نیستیم، فقط تلاش میکنیم اشتباھاتمان را بیابیم، بپذیریم و تغییررا در مورد خودمان ھم محقق کنیم. در حالیکه مدرس ھستیم، خود را از جایگاه شاگردی خارج نمی‌کنیم و ھمزمان به علم آموزی و یادگیری شخصی خودمان اھتمام میورزیم تا ھمراه با قافله پیشرو علم بمانیم.

مشکلات اینترنتی آیا در امر آموزش اختلال ایجاد نمی کند؟

سالیان زیادی بود که ما تصمیم داشتیم آموزشها را آنلاین کنیم، ولی نگران نتیجهی منفی کار بودیم؛ شبیه همین نگرانی شما! کرونا از این بابت توفیق اجباری شد تا ما با این نگرانیمان عملاً مواجه شویم و از آنها عبور کنیم.

نتیجه جالب شد، هم ما و هم شاگردانمان که تجربهی شرکت در دوره های حضوری را داشتند، به اتفاق به این نتیجه رسیدهایم که کارآیی آموزش آنلاین در کار ما بیش از حضوری شده و آموزشها و دریافت با عمق بیشتری جریان یافتهاند.

اگر بخواھید مختصر و ساده دوره مهارت های زندگی سالم “وفور” را تعریف کنید، چه میگوئید؟

دورهای که روانشناسی روز دنیا را به نحوی تأثیرگذار، کاربردی نموده و به فرآیند خودشناسی علمی و مکاشفه دنیای زیبای درون به شما یاری میرساند و به شما کمک میکند تا یاد بگیرید چگونه به خودتان کمک کنید و برگزارکنندگان آن در امر آموزش جدی و بیتعارف ھستند.

راه‌های تماس با ما:

تماس با وفور


ثبت نام در دوره