دوره مایندفولنس و ذهن آگاهی

در این نوشته قصد داریم به معرفی دوره مایندفولنس (ذهن آگاهی) بپردازیم. این دوره اوسط آقای کمیل حاتم خانی، کارشناس ارشد روانشناسی، مربی رسمی مایندفولنس ایران و زیر نظر آقای دکتر امیر منشی برگزار می‌گردد. دوره مایندفولنس (ذهن آگاهی) به صورت آنلاین برگزار می‌گردد.

مایندفولنس چیست؟

مایندفولنس در ایران با دو ترجمه ذهن آگاهی و توجه آگاهی شناخته می‌شود. ذهن آگاهی یا اصولا یکی از انواع مراقبه برگرفته از مکاتب شرقی بودایی و هندی است. یکی از دلایل این نام گذاری بخاطر آن است که در این مکاتب همه چیز در ذهن شکل می گیرد و منشأ همه چیز از افکار است. برای همین در ترجمه‌ها ذهن (آگاهی) ترجمه می‌شود. همچنین اگر بتوان برای ذهن کاری انجام داد، می‌توان نتیجه‌های درونی و بیرونی را تغییر داد.

تغییرات اساسی پس از زمانی شکل می گیرد که ذهن در حالت مراقبه نهایی قرار می‌گیرد که از آن در ترجمه‌ها به سکوت ذهن ترجمه می شود. همینطور که می بینیم سکوت ذهن هدف نیست سکوت ذهن وسیله‌ای است برای ایجاد نتیجه دیگر برای همین در ترجمه‌ها فولنس به آگاهی ترجمه می‌شود. در زمان‌های گذشته از این مراقبه‌ها برای تربیت افراد توانمندتر جهت اداره کشورها و تربیت آموزگار استفاده می‌شد. و به افراد خاص آموزش داده می شد. اکنون حدود ۱۰۰ سال هست که در اختیار عموم قرار گرفته است.

همه نتیجه هایی که در بالا ذکر شد از توجه کردن ایجاد می شود. و هسته اصلی تمرین ها بر ایجاد توجه استوار است. افزایش توجه باعث افزایش نظاره گری یا مشاهده گر شدن بدون دخالت در اتفاقاتی است که در حال رخ دادن است. این توانایی دخالت نکردن باعث می شود عمل کردن صرفا بر اساس پاسخ به هیجانات نباشد و با مکثی که ایجاد می شود قسمت فرونتال یا لب جلویی مغز فرصتی برای پردازش داشته باشد تا عملکرد و تصمیم گیری و پاسخ دهی از آن قسمت اتفاق بیوفتد. در تحقیقات علمی و آزمکایشگاهی هم فعال تر شدن لب جلویی مغز دیده می شود.

سرفصل های دوره اموزشی مایندفولنس

در دوره آموزشی مایندفولنس یا ذهن آگاهی، مستقیما به مبحث مراقبه (Meditation) و نحوه انجام آن می‌پردازیم.

  • چرا مراقبه می کنیم.
  • مراقبه را از کجا و چگونه شروع کنیم.
  • برای مراقبه چه شرایطی لازم است داشته باشیم.
  • آیا برای انجام مراقبه نیاز به جای خاصی داریم.
  • آیا مراقبه به کاهش اضطراب و استرس کمک می کند.
  • چگونه مراقبه بر وضعیت فکری و احساسی ما تاثیر میگذارد.
  • چگونه بر وضعیت ذهنی و بدنی ما تاثیر میگذارد.
  • چگونه بر وضعیت مغز ما و نحوه تفکر و رفتار ما تاثیر میگذارد.

دست آوردهای دوره ذهن آگاهی یا مایندفولنس

این دوره کمک می‌کند تا بتوانیم نحوه فکر کردن خود و ایجاد هیجان‌ها را در بدن خود مشاهده کنیم. تا به نحوی موثر بر تصمیمات و عملکرد خود تاثیر بگذاریم و انتخاب متناسبی داشته باشیم. طبق تحقیقات انجام شده بر روی افرادی که مراقبه انجام میداند تغییراتی را در ناحیه جلویی مغز (prefrontal) ثبت کردند که در نحوه مواجهه آنها با مشکلات عملکرد مطلوب تری در این افراد دیده شد.

مخاطبین دوره مایندفولمس

همه افراد بالای ۱۸ سال توانایی شرکت در دوره را دارند. این دوره به صورت آنلاین برگزار می‌گردد

درباره مدرس دوره

مربی دوره آقای کمیل حاتم خانی، کارشناس ارشد روانشناسی عمومی و کارشناس روانشناسی هستند. آقای حاتم خانی مربی رسمی مایندفولنس، مربی من وتن (دوره‌ای برای شناخت نشانگان بدنی و ذهنی اضطراب)، مربی آرام تنی و مدرس بهداشت خواب هستند.

تماس با وفور